26 Mayıs 2009 Salı

Diğerleri !!!

Suki 15 yasında Kyoshı savaşçılarının Lideri Ve Sokkanın Sevgilisidir.İlk başta Avatar ekibini ateş ulusundan sanarak yakalamış fakat avatar oldugunu ögrenince serbest bırakmıştır.Appanın Kayıp günleri bölümünde Appayı bulmuş Ve onu korumak için azulayla Çarpışmıştır. Azulaya yenilince yakalanmış ve hapse atılmıştır.Boılıng Rock bölümünde Sokka onu kurtarmış ve Son bölümlerde Sokka ile Gerçek bir sevgili olmuşlardır...
Ty Lee 14 yaşında Bükme yetenegi olmayan Fakat İnsan vücudunun Zayıf noktasına dokunarak Rakiplerini Felç ederek kısa bir süre etkisiz hale getirir..Ayrıca vücudu çok esnektir buda Savaşta Ona Avantaj sağlar..Eskiden Azulanın küçük elit takımındaydı fakat Mai ve zukoyu kurtardıgı için Azula onları cezalandırmıştır..Sonradan taraf deiştirerek Kyoshı savaşçılarına katılmıştırlar..

Mai Azulanın Küçük elit takımındaydı. Bükme yetenegine sahip değildir fakat attığı bıçaklarla rakiplerini etkisiz hale getirebilir. Hiçbirşeyden memnun kalmas ve sürekli somurtkandır. Zukoyu sever. Sonradan Zukoyu kurtarmak için Azulaya karşı gelmiş ve ty lee ile birlikte Hapse tıkılmışlardır. Daha sonra Kaynar kaya Komutanı ( Boılıng Rock ) amcası onları hapisten çıkarır..Dizinin Sonunda Zukoya kavuşur ve Ateş kraliçesi olur.


Long Feng Toprak Kralı Baş Yardımcısı Dai Li nin Başıydı.Azula ile işbirligi yapıp Ba sing Se yi İçten yok etmiş daha sonra Azula onu İşinden Çıkartmıştır. Jeti öldürmüştür.


Gyatso Aangin Ustası Ve en yakın arkadaşlarındandır.Aangi Hiç yalnız bırakmamış ve ona destek olmuştur . Fakat Aang hava tapınagından kaçınca Ateş ulusu Hava gezginlerinin Hepsini Öldürmüş Ve bunların aralarında Gyatsoda Vardı.


Jet Özgürlük Savaşçılarının Lideridir. Ateş ulusunu hiç sevmez . Katara ilk başlarda Jetten hoşlanmıştı fakat Jetin Masum insanlarıda öldürmesini Öğrendigi zaman Ondan nefret etmiştir.. Ba Sing Se' de Yeni bir hayata başlamak istemiştir fakat Irohun Ateş bükücü oldugunu ögrenince Dai Li Tarafından beyni yıkanmıştır.. Long Feng Tarafından Öldürülmüştür.


Yue Kuzey su kabilesinin Prensesidir. Sokka ile bir süre sevgili olmuşlar fakat Hahn ile nişanlı oldugu için Sokkayı sevdigi halde ondan kaçar. Kuzey su kabilesinin İşgalinde zhao ay ruhunu öldürdügü zaman ona ruhunu vermişdir .. Çünkü ay ruhu o daha küçükken ölü dogdugunda ona ruhunun bir parçasını vererek yaşatmıştı Oda ona olan borcunu geri vermiştir.


İçten Yanmalı Adam Zukonun Aangi öldürmek için tuttugu Kiralık Katildir.Ateş bükücüdür Fakat Alnındaki Delikten Büker.. Zuko Avatara geçtiginde onu durdurmak istemiş Ancak saldırılarına devam edince Sokkanın Bumerangı sayesnde ölmüştür.


Bumi 112 Yaşında Omashu Kralıdır. Aangin En yakın arkadaşıdır. Irohun Başı oldugu Beyaz Lotus Tarikatının Toprak bükücü hocasıdır. Çok çılgın ve kaçık birisidir. Omashuyu Tek başına doğru zamanı bekleyerek Kurtarmıştır.Toplam 85 chinin Hepsini kullanabilir.


Haru Avatar takımına Yardım için karagüneş gününde Toprak bükücülerle Beraber savaşa gelmiş kişidir.


Ursa Zuko ve Azulanın annesi Ozainin Eşidir. Zukonun Öldürülmesi gerektigini duyunca Azulonu Öldürüp Zukoyu kurtarmıştır fakat Ozai onu sürgüne yollamış ve öldügünü sölemiştir. Zuko annesinin öldügünü sanıordu fakat Ozai karagüneş gününde ona gerçekleri söledi Son bölümde Zuko Ozaiye annesinin yerini sormuş fakat cevap alamamıştır.



Piandao Sokkanın Kılıç Ustası Beyaz Lotus Tarikatının Kılıç kullanma ustasıdır. Çok iyi kılıç kullanır. Sokkaya bütün bildiklerini öğretir ve bu sayede sokkanında bir özelligi olmuş olur.. Beyaz Lotus ile birlikte Ba Sing Seyi kurtarmıştır.


Zhao Ateş ulusu amiralidir. Aangi 1. sezon boyunca yakalamaya çalışmıştır.Avatar Aangi ve Zukoyu Hiç sevmez . Ateş bükerken Çok hırslıdır bu yüzden genelde kaybeder . Kuzey Su Kabilesini İ$gal etmiştir.. Su bükücülerin gücünü kaybettirmek için Ay ruhunu öldürmüş daha sonra Aang Ay ruhu ile beraber Zhaoyu öldürmüştür. Zhao sayesinde Yue Ölmüştür.


Arnook Kuzey su kabilesi şefi Yuenin Babasıdır. Ateş ulusuna Karşı en iyi Onun ordusu direnmiştir.Bu sayede Kuzey Su Kabilesi 100 Yıl savaşında düşmeyen Tek şehirdir.


Hakoda kyanın kocası Katara ve Sokkanın babası Güney Su kabilesinin Şefidir.Ateş ulusu köylerine saldırdıgında onlarla çetince savaşmışlar ve daha sonra Köylerini Korumak için Cepheye gitmişlerdir.Daha sonra Hakoda toprak bükücüleri Ve Su bükücüleri Toplayarak karagüneş Gününde Aangin Önderliginde Ateş ulusuna Saldırmışlardır.Ancak Zafere Yaklaşmışlar yenememişlerdir. Toprak bükücüler ve Hakodanın askerleri esir düşmüştür. Sokka babasını boılıng Rock bölümlerinde Kurtarmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder